Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Magnums Ferrari 308 GTS till salu

Du som inte lockades av Miami Vice-Ferrarin, när den nyligen var till salu igen, kanske föredrar Magnum P.I:s Ferrari 308 GTS QV som Tom Selleck rattade i serien. Nu är den till salu.

Nu drar de stora bilauktionsfirmorna igång efter att ha legat lågt under jul och nyår. Och det rejält. Scottsdale, i staten Arizona, är skådeplatsen för de stora aktörerna denna vecka och en av de bilar som det pratas mest om just nu är Ferrarin här – kanske världens mest kända av det klassiska italienska märket.

Nej, det är ingen specialare eller någon unik tävlingsvagn utan ”blott” en 308 GTS QV från 1984, en modell som är tillverkad i över 3 000 exemplar. Att den är känd har att göra med dess historik, den kördes nämligen av skådespelaren Tom Selleck i TV-serien Magnum (originaltiteln löd Magnum P.I.).

I takt med att 308 fick uppdateringar skickades nya bilar till filmteamet.I takt med att 308 fick uppdateringar skickades nya bilar till filmteamet.I takt med att 308 fick uppdateringar skickades nya bilar till filmteamet.
I takt med att 308 fick uppdateringar skickades nya bilar till filmteamet.

Det hela låter lite för bra för att vara sant och är det också. I själva verket körde Tom Selleck kring ett femtontal bilar av modell 308 under serien som spelades in i tre åren 1980 till 1988.

Just denna bil var med åren 1984 och 1985 och användes i huvudsak till lättare actionscener och närbilder vilket är en förklaring till att bilen i dag inte ens rullat 5 800 mil

En annan anledning är att den bara har haft två ägare sedan den återlämnades till Ferraris generalagent i Nordamerika för omlackering och service av filmbolaget.

Bilen kördes av sin ”första” ägare till mätaren nådde 2 600 mil då den 1989 såldes till dagens ägare. Bilen har ett avgassystem från Tubi men originalditot medföljer vid köpet. Originalverktyg och ”kartlampa” är bevarade och bilen är i fint skick sånär som på några mindre blemmor i lacken.

Köp en en lösmustasch och Hawaiiskjorta och det är bara att ta plats i denna bil.Köp en en lösmustasch och Hawaiiskjorta och det är bara att ta plats i denna bil.Köp en en lösmustasch och Hawaiiskjorta och det är bara att ta plats i denna bil.
Köp en en lösmustasch och Hawaiiskjorta och det är bara att ta plats i denna bil.

Som brukligt rörande kändisbilar är prisbilden högst osäker. Bonhams

, som klubbar bilen nu på torsdag den 19 januari, nämner en spann på mellan 1,3 och 2,2 miljoner kronor, att jämföra med kring en miljon som de finaste exemplaren brukar värderas till.Om du inte minns TV-serien Magnum, som utspelade sig på Hawaii, kan du kolla på klippet nedan. Då lär det garanterat ringa en klocka.

https://youtu.be/LBIgXhiOpeQ

Gilla på Facebook för fler videoklipp!