Makaber BMW 7-serie till salu

Ibland dyker det upp väldigt egendomliga bilar till salu. Denna BMW E38 sorteras in i den kategorin med råge. Bilen är nämligen den som rapparen Tupac blev mördad i.

När vi skriver om bilar som är till salu så brukar vi frossa i ägarhistorik och fantastiska detaljer som gör att bilen platsar under vår till salu-tagg. Men denna BMW 750iL av generation E38 (1994-2001) har ingenting sådant att visa upp. Den har bara en grej som gör att den sticker ut ur mängden – och det rejält.

Tupac Shakur.

Denna BMW 7-serie är nämligen den som amerikanska rapparen Tupac Shakur (2Pac) sköts i vid en drive by-skjutning i Las Vegas den 7 september 1996 efter att han och hans sällskap varit och sett en Mike Tyson-tungviktsmatch. Sex dagar senare dog han av skadorna.

Bilen, som vid skjutningen ägdes av Tupacs manager och Death Row Records skivbolagsdirektör Suge Knight, har med andra ord en riktigt makaber historia. Vad som nästan är än värre är priset som begärs för denna. Hela 1,5 miljoner dollar begär firman Moments in Time som dessutom kallar bilen för en relik (helig kvarleva).

Det står ingenting om att bilen är reparerad efter dådet för snart 21 år sedan, men vi misstänker att kulhål och annat har åtgärdats.

Kanske någon riktig Tupac-fanatiker där ute är villig att lägga upp de 13,5 miljoner kronor som begärs för den kusliga bilen?