Mamma vägrade krossa bilens ruta när sonen satt inlåst i värmen

En kinesiska mamma vägrade låta brandmännen slå in rutan på hennes BMW när sonen kippade efter luft i den varma bilen. Hon ville hellre vänta på låssmeden.

Det råder upprorstämning på sociala medier sedan en mamma uppträtt idiotiskt på en parkering i kinesiska staden Yiwu i lördags.

Runt hennes bil, en BMW, hade en stor folkmassa samlats då de sett en dåsig treårig pojke i bilen i den stekheta bilen. Pojken grät och klöste mot bilens rutor för att försöka komma ut. Mamman, som av allt att döma hade tappat bort bilnycklarna, vägrade låta folkmassan eller de tillkomna brandmännen slå sönder bilens ena ruta. Hon förklarade att hon inte ville förstöra bilen utan att hon hellre väntade på att en låssmed skulle komma till platsen.

När den treåriga pojken visade allt mer allvarliga tecken på utmattning och svaghet förbisåg brandmännen kvinnans önskemål. De slog sönder rutan och pojken kunde räddas ur den varma bilen.

– Det är väldigt farligt att lämna barn i bilen, framför allt när det är sådan hetta ute. Temperaturen i bilen kan stiga kraftigt väldigt snabbt och hota barnets liv, sa en av de närvarande brandmännen till lokalmedia strax efter räddningsoperationen.

Reaktionerna på Internet är starka. Många har skrivit av sig sitt hat mot mamman, bland annat skriver en ”Varför slog ni på rutan? Ni skulle ha slagit mamman!”.

Det är okänt om mamman väntar någon form av straff för hennes huvudlösa beteende.

LÄS OCKSÅ: Så varmt blir det i bilen i solen