Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Manschettknappar av äkta Ferrari

Det engelska smyckesföretaget GTO London har tagit fram ett par manschettknappar som består av metall från riktiga Ferrari för att fira Ferrari GTO:s 50-årsjubileum.

För femtio år sedan stod det 1962 i kalendern och Ferrari var på väg att visa upp vad framtiden skulle måla upp som den allra mest eftertraktade bil som rullat ut från fabriken i Maranello. Bilen är extrem även med dagens mått mätt, V12-motorn på tre liter blankt vred ur sig 300 hästkrafter i den 1 100 kilo tunga GT-bilen. 

 39 exemplar byggdes av bilen, vilket var tillräckligt många för att inspirera grundaren Victoria Lyon att starta firman GTO London, som tillverkar smycken som hämtar inspiration från GTO:n. Materialet varierar från sterlingsilver till guld eller, om man är riktig Ferrari-fantast, plåt från en äkta Ferrari. 

 Bland motiven finns gaspedaler, tändningslås, växelspakar, rattar, med mera. Priserna sträcker sig från drygt 1 600 kronor upp till 6 300 för det dyraste paret. Ett urval av utbudet hittar du i bildspelet nedan, eller kolla in GTO Londons hemsida.