Manschettknappar av äkta Ferrari

Det engelska smyckesföretaget GTO London har tagit fram ett par manschettknappar som består av metall från riktiga Ferrari för att fira Ferrari GTO:s 50-årsjubileum.

För femtio år sedan stod det 1962 i kalendern och Ferrari var på väg att visa upp vad framtiden skulle måla upp som den allra mest eftertraktade bil som rullat ut från fabriken i Maranello. Bilen är extrem även med dagens mått mätt, V12-motorn på tre liter blankt vred ur sig 300 hästkrafter i den 1 100 kilo tunga GT-bilen. 

 39 exemplar byggdes av bilen, vilket var tillräckligt många för att inspirera grundaren Victoria Lyon att starta firman GTO London, som tillverkar smycken som hämtar inspiration från GTO:n. Materialet varierar från sterlingsilver till guld eller, om man är riktig Ferrari-fantast, plåt från en äkta Ferrari. 

 Bland motiven finns gaspedaler, tändningslås, växelspakar, rattar, med mera. Priserna sträcker sig från drygt 1 600 kronor upp till 6 300 för det dyraste paret. Ett urval av utbudet hittar du i bildspelet nedan, eller kolla in GTO Londons hemsida.