Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080214-maserati-kombi
080214-maserati-kombi
080214-maserati-kombi
080214-maserati-kombi

Maserati avskyr Cinqueporte

Så här kan en Maserati-kombi se ut. Italienska tuningfirman StudioM har byggt bilen som de kallar Cinqueporte åt en oidentifierad kund i mellanöstern. Maserati uppges avsky bygget och kräver att alla Maseratimärken plockas bort.

Den anonyme kunden som är bosatt i mellanöstern verkar ha en närmast svensk förkärlek för kombibilar. Han/hon har tidigare beställt ett antal olika kombimodifierade Ferrarimodeller. Den senaste beställningen ligger hos italienska StudioM, och är på en ryggsäcksbehängd Maserati Quattroporte. Benämnd Cinqueporte, finns bilen än så länge bara i skala 1:4. Arbetet med en att färdigställa en fullskalig bil är emellertid på god väg.

Beställningen kräver vissa modifieringar. Taket på Quattroporte måste självklart förlängas och fällbara bakre säten ska konstrueras. För att det ska gå måste bensintanken dessvärre flyttas. I Quattroporte sitter bensintanken precis bakom bakstolarna och tar upp en del av bagageutrymmet. Hur förmögen den arabiske kunden än må vara så vill denne uppenbarligen ha en praktisk bil som kan användas.

Till skillnad från det yttre lämnas motorn orörd, vilket kanske kan tyckas märkligt. Visserligen finns det kraft så det blir över men när kunder med obegränsade resurser får bestämma brukar de ju gå hela vägen. Förutom det nya påhänget baktill får bilen en ny spoiler i fronten med större luftintag. Hela bilen lackas i en pärlvit kulör, bortsett från vissa detaljer som b-stolparna som blir lackade i en svart färg utblandad med guldstoft.

Det finns ingen anledning att förvänta sig en officiell bil byggd av Maserati själva. Högt uppsatta chefer hos Maserati ska ha blivit direkt upprörda när de nåddes av nyheten. Nu kräver de att StudioM tar bort alla märken med den välkända treudden och skickar tillbaka dem till Maserati.