Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

McLaren P1 rejält kraschad i går

Det var länge sedan vi rapporterade om en kraschad supersportbil. Det betyder inte att det inte kraschas supersportbilar längre. Snarare tvärtom. Här är den senaste kraschen i raden, en McLaren P1.

Som ingressen nämner, det kraschas supersportbilar på löpande band runt om i världen i större omfattning än för bara ett par år sedan. Kanske är det så att folk är mer benägna att lägga upp bilder på krascherna på Instagram, Twitter och Facebook. Oavsett vilket har vår ”kraschrapportering” gått motsatt väg, men i dag gör vi ett undantag från vår egen trend.

För inte ens ett dygn sedan, närmare bestämt i går morse lokal tid i Dallas, kraschade McLarens nya supersportbil P1 ganska hårt mot motorvägsräcket som trasats sönder. Även bilen trasades sönder, både fram och bak. Det ser ut att bli en kostsam reparation för ägaren eller försäkringsbolaget.

McLaren P1 är en 10-miljonerkronorsbest som uppenbarligen inte alla är ämnade att ratta. Den har en mittmonterad dubbelturbomatad V8 på 3,8 liter på 737 hästkrafter och 720 newtonmeter. En elmotor på 179 hästkrafter och 260 newtonmeter finns inom ett knapptrycks räckhåll som förvandlar bilen till ett fullblod med totalt 916 hästkrafter och 900 newtonmeter.

0-100 km/h går på 2,8 sekunder, 0-200 km/h på 6,8 sekunder och 0-300 km/h på 16,5 sekunder. Toppfarten är, för säkerhets skull, begränsad till 350 km/h.

https://instagram.com/p/v3mDRAhLSd/
https://instagram.com/p/v3mDRAhLSd/