Mercedes 300 SL

Mercedes 300 SL från 1956 mosad av BMW 1-serie

Måsvingemercan 300 SL från 1950-talet är en klassiker i stort sett utan like. Att se en 300 SL i detta skick gör ont långt in i själen. Olyckan inträffade under Mille Miglia i helgen.

Klassiska tävlingen Mille Miglia genomfördes i helgen. Från Brescia till Rom och tillbaka, med 451 startande bilar. Alla klassiker på ett eller annat sätt.

En av alla klassiker var bilen med startnummer 419 där Alexander Sixt satt bakom ratten. Bilen, en Mercedes 300 SL från 1956, behöver knappast någon närmare presentation. Måsvingemercan är en av de mest kända sportvagnarna som någonsin byggts.

I går mötte bil nummer 419 en BMW 1-serie som var på väg mot Rom. De båda bilarna kolliderade med varandra, okänt exakt hur, och som vi ser blev det nästan bara skrot kvar av klassiker-Mercan. Hur det gick för BMW 1-serien vet vi inte men med tanke på att folk på plats twittrade ut ”300 SL 0-1 BMW” antar vi att BMW:n klarade sig betydligt bättre.

 De båda förarna fick åka till sjukhuset där det visade sig att de hade klarat sig utan allvarliga skador.

Trots att denna Mercedes 300 SL ser ut att vara redo för skroten kan vi nästan garantera att den återigen kommer att rulla i all sin prakt i framtiden. Den kommer att fixas även om det lär kosta en rejält stor slant.

https://youtu.be/QzGu3WoBuo0?width=575&height=353