Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock/Teknikens Värld

Mercedes C-klass attraherar mest på Tinder – Toyota Yaris minst

Har du en bil med på din Tinder-bild kan den i allra högsta grad påverka dina framgångar i sökandet efter en dejt.

Ett engelskt företag har undersökt vilka bilar som fungerar bäst på kontaktsajten Tinder. Man skapade två olika profiler, en kvinna och en man. I bakgrunden på profilbilden sågs profilens bil. Bilmodellen byttes ut efter 300 svajp. Allt annat lika!

Efter undersökningens genomförande kunde konstateras att bilmärket har betydelse! Vissa modeller fick betydligt högre matchning än andra. Mercedes C-klass kom i topp med 218 positiva träffar av 300. En träffprocent på 73 procent!

Toyota Yaris var den minst attraktiva bilen med 50 procent positiva träffar.

De som svarade på undersökningen i England var uppenbarligen inte intresserade av veteranbilar. 45 procent uppgav att de skull tappa intresset om en gammal eller omodern bil syns i Tinder-profilen.

Undersökningen bådar gott för Mercedes – på lång sikt. Mercedes-Tinder-parens DNA kommer självklart att spridas hos ett stort antal barn, medan hälften av begagnat-ägarna kommer att få gå ensamma på bio och sluta sina dagar som ogift, barnlös onkel.

Till slut kommer mänskligheten bara bestå av nybilstinderfascinerade människor. Å andra sidan kommer begagnatpriserna gå ned, speciellt på Toyota Yaris.