Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Mercedes driver med BMW:s stora grill

BMW:s enorma grillar på senare tid har hånats rejält på nätet. Nu har Mercedes stämt in i körsången.

Som ett litet halloween-skämt skickade BMW USA i går ut en tweet (ett meddelande på sociala plattformen Twitter) som samtidigt var ett litet skämt på Mercedes bekostnad. I tweeten står det ”Nu kan alla bilar klä ut sig till sin favorit-superhjälte”. Till textraden hör en bild som visar en vit Mercedes-AMG E 53 4Matic+ som täckts över med ett skynke utfört som en blå BMW M5.

Kul skämt en dag då många älskar att spöka ut sig, det tyckte säkert Mercedes också som passade på att hugga tillbaka – med ett giftigare bett.

Daimler AG, koncernen som Mercedes ingår i, svarade nämligen som följer:

”Snyggt, BMW USA. Det är en riktigt skrämmande kostym! Framför allt den kylargrillen…”

Mercedes syftade förstås på BMW:s allt större njurar i fronten. BMW M5 har inte speciellt stora njurar, men suven X7 har stora, så även 7-serie som fick 40 procent större njurar vid senare uppdateringen, och så klart nya X5 som även den har rätt stora ”näsborrar” i nyllet. Men det är ingenting mot vad BMW Concept 4 uppvisade på bilsalongen i Frankfurt för ett par månader sedan. Dessa gigantiska njurar, som du ser på bilden längst upp i denna artikel, är på gång att ta plats på nya 4-serie och nya M4 samt eventuellt på nya M3.