Mercedes G-klass 4X4² blir AMG-cabriolet?

Mercedes har släppt en teaser på vad som verkar vara en G-klass 4X4², men i AMG-utförande och som cabriolet. Det är alltså dags för ännu en udda Geländewagen-skapelse.

En ny Mercedes G-klass är på gång, men riktigt än är det inte dags – så Mercedes gör vad de kan för att hålla liv i nuvarande Geländewagen, som har hängt med sedan början av 90-talet. Och det gör de bra, då den fortfarande säljer som smör.

Så var det då dags för dagens "gissa bajset"-omgång. Vad vi ser nedan är en teaser-bild från Mercedes. Vi ser direkt att det handlar om en G-klass, men med avsaknad av tak och med ett tredje bromsljus placerat på reservhjulet så verkar det röra sig om en cabriolet.

Vidare ser vi att bilen har skärmbreddare à la G 500 4X4² i kolfiber, vilket, tillsammans med vad som skymtar av hjulupphängningen och den breda spårvidden, får oss att tro att även detta är en G-klass på steroider.

Men det är troligtvis inte en G 500, vilket är det enda motoralternativet som 4X4² finns med just nu, utan att av registreringsskylten att döma är det mer troligt en Mercedes-AMG G 65. Om det är en G 65 med samma motor och effekt som i vanliga G 65, så handlar det om en V12:a med 630 hästkrafter och 1000 newtonmeter.

Denna udda skapelse blir sannolikt officiell inom kort och publik premiär kan vi nog vänta oss på Genève-salongen i mars.