Foto: Illustration: X-Tomi Design

Mercedes S-klass Cabriolet i snikutförande

Du retar dig över att nya Mercedes S-klass Cabriolet är så förbaskat dyr, prislappen får dig att avstå köp. Hade du slagit till om modellen hade funnits i en basversion med snikutrustning?

I går presenterade Mercedes nya S-klass Cabriolet och det vattnades garanterat i många munnar. För vem drömmer inte om en fyrsitsig lyxcabriolet med plats för fyra som får åka under bar himmel med hjälp av en V8 på antingen 455 eller 585 hästkrafter under huven...

Men tyvärr hänger det för många på prislappen, över 1,2 miljoner kronor kommer den att kosta i ”basutförandet” S 500.

En drömbil för många... men den kostar också multum, över 1,2 miljoner kronor.

Vad skulle du säga om Mercedes hade släppt en verklig basmodell, en sådan som vi ser på bilden ovan? Kanske med en prislapp på halvmiljonen kronor?

Bilden ovan kommer som vanligt från ungraren X-Tomi Design som förra hösten gjorde något väldigt uppmärksammat – han gjorde snikversioner av många av världens (super)sportbilar.

Därefter har han fortsatt med det, då och då har det poppat upp nya roligare snikversioner, denna gång baserad på nya S-klass Cabriolet.

Icke nedlackade stötfångare, billiga snikstrålkastare utan LED och dylik teknik, ingen krom, svart tygklädsel och fälgar av ”normal” dimension, täckta med kapslar och skodda med ballongdäck med hög profil. Tänk dig denna bil utan all den avancerade teknik som nya S-klass Cabriolet innehåller.

Skulle du slå till om priset är rätt, eller du kanske hellre väntar tills modellen är gammal nog för att få den för en spottstyver?