Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100628-mercedes sls amg100628-mercedes sls amg100628-mercedes sls amg
100628-mercedes sls amg

Mercedes SLS AMG Black Edition

Nu har Mercedes SLS AMG trimmats av en extern firma och därtill lagt på ett namn som är förvillande likt Black Series. Det handlar alltså inte om något originaltrim som på SL 65 AMG Black Series.

Måsvingen Mercedes SLS AMG med sina 571 hästkrafter bör ses som tillräcklig av de flesta, men inte av tyska trimfirman Kicherer Fahrzeugtechnik. De erbjuder nu ett uppgraderingskit till Mercedes nya värsting, en uppgradering innehållandes optimering av motorns styrenhet, sportavgassystem (skulle inte originalet vara sportigt?) samt justerbar sportfjädring. Inalles ger dessa förändringar SLS AMG:s 6,2-liters V8 ett effektuttag på totalt 620 hästkrafter. Hur mycket det justerar ned 0-100-tiden är okänt, men vi misstänker att den bör nosa ned mot 3,5 sekunder.

Denna Black Edition-version har fått sitt namn just av färgen på karossen. Kicherer har limmat på en svart plastfolie av matt typ (dock ej mitt på huven som fortfarande glänser) men också ersatt alla kromdetaljer med svarta diton – exempelvis grillen och dess stjärna. I nosen har man monterat en frontläpp och baktill har man satt på en uppgraderad diffusor. Till sist har man bytt ut fälgarna till svarta doningar med polerad fälgkant – alltså lite ungdomstrimmad Volvo 740 à la 1990-talet.

Test och provkörningar