Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes SLS slår udda världsrekord

Utrustade med en golfklubba och en Mercedes SLS roadster slog golfproffset Jake Shepherd och förre F1-världsmästaren David Coulthard rekord i att fånga golfboll med bil.

Det lite märkliga världsrekordet noterades under torsdagen inför representanter från Guinness World Records och aldrig förr har någon slagit en golfboll så snabbt och sedan fångat den i en bil. 

 David Coulthard satt i bilen, en SLS roadster, och åkte i 193 kilometer i timmen på flygfältet medan Jake Shepherd stod vid tee och sköt iväg en golfboll i 278 kilometer i timmen. Bollen fångades upp 275 meter längre bort på bara andra försöket.

 – Det här världsrekordet är definitivt ett av de mest ovanliga saker jag blivit tillfrågad att göra med en bil! Jag är hedrad att ha fått slå ett Guinness-världsrekord för det längsta golfslaget som fångats med en bil, säger världsrekordhållaren David Coulthard i ett pressmeddelande.

 Rekordet slogs på Dunsfold Aerodome, där TV-programmet Top Gear har sin testbana, men denna gång var det brittiska Mercedes som stod för regin. 

 – Vi tänkte att vi skulle göra något spännande för att fira dels denna speciella bil och dels vår koppling till golf inför kommande Open Championship. Det var fantastiskt att sätta ett nytt världsrekord i samma veva tack vare en otrolig insats från David och Jake, säger Mercedes brittiska chef David George.

 Allting filmades och filmen på världsrekordet ska vara klar i början av juli.