Mercedes Vito Vilner – Maybach i budgetfodral

Med första klass-miljö i flygplan som inspirationskälla har bulgariska Vilner pimpat Mercedes transportbuss Vito.

För den som vill ha lyxen från en Maybach men som inte klarar det överdådigt skrytiga med Mercedes fallerade lyxbilsmärke har bulgariska Vilner transformerat folk- och budbilstransporten Vito med en rad tillbehör. De många raderna av passagerarstolar som i vanliga fall ockuperar utrymmet bak i bussen har fått ge plats åt fyra flygplansinspirerade fåtöljer. 

 Hela inredningen har sytts om med materialval som Nappaläder och alcantara. Vilnerskräddarna har även sett till att chauffören och hans passagerare får sitta bekvämt i stolar som hämtas från Mercedes CL-klass. Andra utsvävningar i budgetlimousinen är minibar, ett kylskåp, uppvärmda alternativt nedkylda mugghållare samt en 19-tumsskärm som kopplats i hop med infotainmentsystemet. I taket har Vilner installerat ny belysning som går att dämpas eller höjas, beroende på humör.

 Utifrån sett är det inte mycket som skiljer Vilner-Viton från andra minibussar från Vito-serien som man annars kan missta denna lyxsleeper för att vara. Men den som tittar noga ser att Viton utrustats med xenonljus i strålkastarna fram och LED-lampor både fram och bak såväl som nya aluminumfälgar. Under huven finner man Mercedes tre liter stora V6-diesel på 204 hästkrafter och 440 newtonmeter.