Miami Vice-Testarossan till salu – igen

Världens mest kända Ferrari Testarossa är ute till försäljning… igen! Vågar du slå till på den svårsålda Miami Vice-ikonen?

Inte bara för bilfantaster är det tydligaste minnet från 80-talsserien Miami Vice Don Johnsons vita Ferrari Testarossa. Nu ropas den ut under auktionfirman Barrett-Jacksons evenemang i Scottsdale den 14-22 januari. Det kan låta som en gyllene chans men faktum är att bilen har varit ute för försäljning fyra gånger sedan den återupptäcktes 2014.

Ferrari Testarossa som modell har skenat i pris. Från att tidigare har betraktats som ”iskall” (nåja) så blev den plötsligt ett hett byte för tre år sedan. Priserna har sedan dess dubblerats och de allra finaste exemplaren går i dag för kring 150 000 dollar, kring 1,4 miljoner kronor.

Vad bilen som nu auktioneras ut väntas gå för är okänt men när bilen var ute första gången på ebay 2014 låg prislappen på 1,75 miljoner dollar, motsvarande 14,9 miljoner kronor. Att så kallade ”kändisbilar” går för mer än övriga är inte ovanligt även om man ibland överskattar dragningskraften. Vi har tidigare skrivit om rockikonen Rod Stewarts Lamborghibni Miura från 1971 som hade svårt att nå den önskade prisbilden.

Testarossan som nu ropas ut är en av två som filmbolaget fick till inspelningen av serien. Bilarna levererades från Ferrari och var ursprungligen svarta. De skulle ersätta tidigare bilar som var replikor. En replika användes dock för stuntscener.Denna Testarossa blev stående efter filminspelningen och har rullat närmare 2 600 mil. En renovering har gjorts av motorn. Såväl Ferrari som filmbolaget har garanterat dess äkthet. Det kan med andra ord bara var ett fel på bilen. Priset.

https://youtu.be/LyBBVgzm7N4