Michael Schumachers Mercedes E 55 AMG till salu!

Sugen på en världsmästarvagn för vardagsbruk? Gå på auktion i Berlin och ropa in Michael Schumachers Mercakombi med extra knuff.

Var du en av dem som förlorade budgivningen på Michael Schumachers Benetton B191 tidigare i år? Eller behöver du något mer praktiskt än en Formel 1-bil? Kolla då in Auctionatas auktion som går av stapeln den 1 december, då klubbas nämligen Formel 1-ikonens gamla Mercedes E-klass kombi.

Jo, nog är det en kombi men föga förvånande är den i AMG-utförande på 354 hästkrafter och med Disigno-paket, den har ju trots allt tillhört en sjufaldig världsmästare i Formel 1. Bilen har rullat kring 20 000 mil och är utrustad med bland annat läderklädsel, färddator, parkeringssensorer, taklucka och regnsensor. Vardagsmat i dag men inte i juli 1998 när bilen såldes till Michael Schumacher, då skriven i Schweiz.

Att det är världsmästarens gamla bil ska vi bli övertygade av via klistermärken på flyglarna och plakett på instrumentbrädan. Där finns även Ferrarilogotyper som kommer sig av att Michael Schumacher vid tidpunkten körde för det italienska stallet. Mercedes blev dock hans stall 2010 när han gjorde comeback i Formel 1.

Är du rädd för att han kört som på racingbanan med Mercan? Lugn, bilen ska vara i gott skick och inte ha varit med om några olyckor samt har varit på service regelbundet.

Bilen klubbas i Berlin och har 60 000 euro (cirka 590 000 kronor) i utropspris. Är du varken sugen på 1990-tal, Mercor eller kändisbilar kan du slå till på annat tyskt – det är nämligen auktionens tema. Vad sägs om en Porsche 911 av första årsmodellen (1964) i form av ett avstannat renoveringsobjekt, en Folkabuss från Westfalia eller en Opel Manta från 1978 som bara rullat strax över 2 000 mil?