Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: 7-Eleven, Inc.

7-eleven satsar på elbilsladdning

7-eleven räknas som världens största närbutikskedja och nu går de in i elbilsvärlden. Under namnet 7Charge ska företaget etablera ett stort antal snabbladdningsstationer i Nordamerika.

Amerikanska närbutikskedjan 7-eleven meddelar att de satsar på ett nätverk av snabbladdningsstationer för elbilar. Laddnätverket, som ska gå under namnet 7Charge, ska bli ett av de största i USA och Kanada. Laddstolparna ska ha både CCS- och Chademo-kontakter och även om 7-eleven nu inte säger hur många laddpunkter som planeras har man tidigare pratat om att bygga 500 laddpunkter vid 250 platser i Nordamerika. Det ser alltså inte ut att handla om några större laddstationer, utom om enstaka laddstolparna vid 7-eleven-butiker, samt vid Stripes och Speedway som ingår i 7-eleven-koncernen. Betalning ska göras genom en mobilapp.

7-eleven är inte ensamma om att vilja bli nästa stora aktör inom elbilsladdning. Nyligen annonserade snabbmatskedjan Subway att de planerar att bygga stora rastplatser med fokus på elbilsladdning i anslutning till sina restauranger och även Ikea arbetar med att installera snabbladdare vid sina varuhus.