Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Google

Android Auto verkar äntligen vara på gång till Sverige

Någonting verkar vara på gång i Android Auto-världen. Det finns nu grejer som pekar på att systemet kan vara på väg att lanseras i Sverige inom kort.

Den 19 mars 2015 lanserade Google appen Android Auto som ska koppla samman en Android-baserad mobiltelefon med bilen genom att bland annat spegla innehåll på bilens infotainmentskärm. Hittills har Android Auto lanserats i 36 länder runt om i världen, däribland Australien, Frankrike, Tyskland, Italien, Indien, Filippinerna, Schweiz, Taiwan, Sydkorea, Japan, Storbritannien och USA. Till Sverige har systemet ännu inte kommit.

Men det verkar vara något på gång, för i förrgår poppade plötsligt Sverige (tillsammans med Danmark, Finland och Island) upp på Android Autos supportsidor. Det rapporterar Android Police.

Många jublade, men tyvärr för tidigt. Efter ett tag försvann de fyra nordiska länderna återigen från supportsidorna.

LÄS MER: Google Maps börjar visa hastighet och fartkameror

Om det var en ren felaktighet eller om någon på Google med ansvar för supportsidorna var lite väl snabb att med att trycka på publiceringsknappen, det vet vi inte. Det kan dock mycket väl vara ett tecken på att Sverige ligger på tur, men som vanligt med Google vet man inte hur lång tid det dröjer. Vi är många som minns utrullningen av Google Assistant i Sverige i fjol, den både dröjde och krånglade en del där vissa fick tidig tillgång medan andra fick vänta ännu längre.