Apple ansluter till testverksamhet

När testrestriktionerna i Kalifornien rörande självkörande bilar är på väg att luckras upp kliver Apple in från skuggan.

Att det i Kalifornien har varit förbjudet att framföra självkörande fordon på allmän väg utan testförare bakom ratten har hämmat utvecklingen inom området. Vi har tidigare skrivit att det snart kan det bli ändring på den punkten och kanske är det därför Apple helt plötsligt ploppar upp i sammanhanget efter att stått i skuggan den senaste tiden.

Department of Motor Vehicles (DMV) har nämligen nu släppt en lista på vilka tillverkare som har getts tillstånd att testa fordon på Kaliforniens allmänna vägnät och längst ner finner vi just Apple. Otaliga är de rykten som har florerat i ämnet Apple och bilindustrin. Allt från att man vill köpa tillverkarna Tesla och McLaren till samröre med den svenska bandvagnstillverkaren Hägglunds.

Vart det barkar är högst osäkert men att Apple ska ha klar en egen elbil till 2019, som man kalkylerade med från början, verkar osannolikt. Bilden ovan är inte Apples egen utan en fri tolkning (eller dröm) om hur den skulle kunna se ut.

DMV:s lista (oredigerad red anm) över vilka tillverkare som nu har fått tillgång till Kaliforniens vägnät i testsyfte ser du här nedan.

Volkswagen Group of America

Mercedes Benz

Google

Delphi Automotive

Tesla Motors

Bosch

Nissan

GM Cruise LLC

BMW

Honda

Ford

Zoox, Inc.

Drive.ai, Inc.

Faraday & Future Inc.

Baidu USA LLC

Wheego Electric Cars Inc.

Valeo North America, Inc.

NextEV USA, Inc.

Telenav, Inc.

NVIDIA Corporation

AutoX Technologies Inc

Subaru

Udacity, Inc

Navya Inc.

Renovo Motors Inc

UATC LLC (Uber)

PlusAi Inc

Nuro, Inc

CarOne LLC

Apple Inc.