Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentley bygger mäktig och grön carport

Bentley Motors bygger en carportanläggning med plats för 1 378 fordon och med 10 000 solpaneler på taket.

För ett par veckor sedan skrev vi om Audis koldioxidneutrala fabrik i Belgien där nya modellen e-tron ska byggas, koncernkollegan Bentley går i samma spår. Nu börjar bygget av en 1 378 parkeringsplatser stor carportanläggning vars tak ska vara klätt med solpaneler.

Bygget tar ett område på 16 426 kvadratmeter i anspråk och omfattar 10 000 solpaneler som tillsammans har en kapacitet på 2,7 megawatt.

Redan 2013 monterade Bentley solpaneler på taket på sin fabrik i Crewe. Med panelerna på carporten kommer man ha totalt 30 815 stycken vilka skulle kunna försörja 1 750 hushåll med kommer stå för 24 procent av fabrikens energibehov.

Bentleys anläggning har tidigare certifierats av Carbon Trust – som den första brittiska bilfabriken.

– Vi fortsätter att fokusera på nya miljöinitiativ, om det så är nya drivlinor till framtida bilmodeller eller att begränsa vår fabriks klimatpåverkan, säger Peter Bosch, styrelsemedlem och med ansvar för produktionen.

På bilfronten går det dock trögare. Under årets bilsalong i Genève visades märkets första hybridmodell upp, Bentayga Hybrid, en bil som bara kommer att lanseras på utvalda marknader under årets andra hälft.