Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Daniel Kraus / BMW

BMW lanserar tävling för tv-spel i bilen

BMW har tillsammans med spelföretaget AirConsole startat en tävling för att utveckla spel för bilen. Syftet är, förutom att i framtiden kunna spela spel i bilar, att spelutvecklare ska få möjlighet att bli pionjärer i ämnet.

BMW Group och AirConsole har lanserat en tävling för att kunna utveckla spel skräddarsydda för att upplevas i bilen. AirConsole är ett spelföretag som redan i dag har en onlineplattform med olika spel. Mobiltelefonen fungerar som kontroll, vilket också kan lämpa sig i bilar.

– Som framhävts av fordonsindustrin på CES, händer spel i bilen. Speltillverkare måste börja skapa spel för bilbruk, inte bara ta med spel till bilen. Att använda telefoner som kontroller inne i bilen gör spelet tillgängligt och roligt för alla, särskilt med tanke på att inte alla kommer att äga en spelkontroll, eller att spelet direkt på bilens pekskärm gör att din arm tröttnar ganska snabbt, kommenterar Antti Makkonen, speldirektör på AirConsole.

Spelutvecklare kan skicka in sina idéer och koncept från och med nu fram till den 8 juni i år. Därefter kommer de fyra bästa idéerna att utses till vinnare och 5 000 euro vardera, motsvarande cirka 57 000 kronor, för att kunna utveckla en prototyp av sina koncept. Om prototyperna verkar lovande kommer AirConsole att finansiera utvecklingen till ett verkligt spel som därefter kommer inkluderas på företagets plattform.

Tävlingen kommer marknadsföras på Game Developer Conference i San Francisco, USA, som pågår 20–24 mars.

Pekskärmen ska fungera som ”tv” och mobiltelefonen som kontroll.Pekskärmen ska fungera som ”tv” och mobiltelefonen som kontroll.Pekskärmen ska fungera som ”tv” och mobiltelefonen som kontroll.
1 AV 2
Pekskärmen ska fungera som ”tv” och mobiltelefonen som kontroll.
Foto: BMW
2 AV 2
Foto: BMW