Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Magnus Nyholm, serviceledare på Bravida.
Magnus Nyholm, serviceledare på Bravida.
Magnus Nyholm, serviceledare på Bravida.
Magnus Nyholm, serviceledare på Bravida. Foto: Sanne Väli-Tainio / Teknikens Värld

Bravida erbjuder helhetslösning för elbilsladdning

På elbilsmässan eCarExpo kryllade det av företag som arbetar med elbilsladdning på olika sätt. Ett av dessa var Bravida som menar att de har en fördel i att vara en befintlig leverantör av olika lösningar inom olika branscher och segment.

Uppskattningsvis bestod ungefär hälften av elbilsmässan eCarExpo på Friends Arena utanför Stockholm av olika företag som håller på med elbilsladdning. Antingen renodlade laddboxföretag eller sådana som pysslar med olika sorters lösningar, till exempel betallösningar för fastighetskunder och bostadsrättsföreningar och liknande.

Ett av de bolag som erbjuder en helhetslösning, det vill säga allt från installation av laddbox till betallösning av olika slag, och även service av mjukvara, är Bravida. Deras verksamhet är bred och de tillhandahåller olika sorters tjänster som innefattar el, ventilation och avlopp med mera – och även elbilsladdning.

– Vi har en fördel i att vi redan är ett företag som erbjuder installationsservice, det innebär att vi har kompetens från olika håll, att folk känner till oss och att vi kan tillhandahålla i princip allt som kunderna efterfrågar, säger Magnus Nyholm, serviceledare på Bravida.

Detta fordon ska symbolisera och visa upp Bravidas satsning med GreenHub – att de rör sig på ett hållbart sätt inom storstäder. Foto: Sanne Väli-Tainio / Teknikens Värld

Elleverantören måste göra sin bedömning och tillhandahålla rätt kapacitet på elektricitet till en fastighet innan Bravida kopplas in, men därefter utför de själva installationen och försäljningen av laddboxen/laddboxarna. Om det är ett hushåll så faktureras adressen som vanligt vid energianvändning, men handlar det om en förening med flera laddboxar finns olika lösningar för betalning.

– Antingen kan man betala via en app eller så kan föreningens styrelse få hela fakturan och därefter fördela betalningen inom föreningen efteråt.

Dessutom satsar Bravida på något de kallar GreenHub, vilket innebär att alla medarbetare som utför någon typ av service i landets storstäder gör det genom grön energi eller till fots om avståndet tillåter.

– Vi använder bara cyklar, elcyklar, elmodeper eller ellastbilar när vi utför service eller fraktar saker till våra kunder, säger Magnus Nyholm.