Ford dörrkantsskydd

Bucklor ett minne blott med Fords dörrkantsskydd

Många är vi som har fått bucklor på våra bilar på grund av oaktsamma medmänniskor på parkeringsplatser. Nu visar Ford upp en innovativ funktion som förhoppningsvis kan stävja många plåt- och lackskador... samt en och annan svordom.

Ford kan vara något riktigt bra på spåren med sitt nya och innovativa dörrkantsskydd.

 När bildörren öppnas fälls blixtsnabbt ett gummiskydd ut som lägger sig runt dörrkanten. På så vis skyddas den egna bilen och den intillstående bilen om den som öppnar är oaktsam vid öppnandet. Gummiskyddet, som är fullt utfällt innan dörren öppnats 15 centimeter, är dämpande och skyddar mot repor och bucklor. Därmed kan bilägare i många fall slippa undan plåt- och lackskador som i värsta fall kan kosta många tusenlappar att åtgärda.

 Enligt Fords beräkningar skyddar dörrkantsskyddet mot mer än 90 procent av skadorna på framdörrar och 85 procent av skadorna på bakdörrar.

 När bildörren stängs fälls dörrkantsskyddet in på 60 millisekunder, så även om man stänger dörren snabbt kommer det inte i kläm. Dörrkantsskyddet är tillverkat av ett gummimaterial som tål tusentals användningscykler. Skulle gummit ändå nötas ned är det enkelt att byta ut.

 Ford introducerar denna lilla, men välkomna uppfinning, tillsammans med Focus Titanium i januari 2012.

https://youtu.be/mtDE93zSISs?width=575&height=353