Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cadillac kommer med videostreamande backspegel

När Cadillac CT6 lanseras under 2016 får den ingen konventionell innerbackspegel som reflekterar ljus. I stället visar den en bild från en kamera som är monterad bak på bilen. Fördelarna ska vara många.

Om drygt ett år när Cadillacs nya storsedan CT6 dyker upp blir det med en innerbackspegel som visar en kamerabild i stället för en spegelbild. LCD-skärmen på backspegeln mäter 1280 gånger 240 pixlar i 171 PPI (pixlar per tum).

Cadillac säger att synfältet som visas i spegeln är 300 procent större än i en konventionell spegel. Dessutom ska den minska reflexer som en vanlig spegel annars lider av samt att bilden vid mörka förhållanden vida överstiger den vi är vana vid i dag.

Kameran sägs vara specialbehandlad för att inte störas av väta och smuts, därmed ska bilden inte påverkas av olika väderförhållanden.

Den som inte gillar tanken med att se en kamerabild i spegeln kan dock välja den vanliga innerbackspegelfunktionen genom att trycka på knappen i nederkant. Då blir det en spegelyta som reflekterar ljus, precis som vanligt.

Backspeglar som visar bild från en kamera är inget nytt, men hittills har det vanligtvis rört sig om backkamerans bild.