Ford och cancercenter utbyter kunskap

En lång cancerbehandling fick Fords kvalitetschef Mike Butler att få upp ögonen för hur cancervården fungerar – och hur den kan förbättras med hjälp av bilindustrins metoder. I dag samarbetar cancercentrum i Köln och Ford med varandra.

https://youtu.be/lnIBA1QXBiw

Mike Butler cancerbehandlades i fem år och säger i ett pressmeddelande att han under tidens gång funderade på hur cancervården kunde göras smidigare.– En dag gick ett ljus upp för mig när jag insåg att många av de system som får en bilfabrik att fungera smidigt även skulle kunna appliceras på ett sjukhus. Nu har vi fått till ett utbyte som gör livet lättare för patienterna, samtidigt som Ford får idéer för framtidens mobilitet, säger Butler som nu återhämtar sig efter sin cancerbehandling.2008 fick cancercentrats vårdpersonal en första genomgång av de avancerade teknologierna och effektivitetsprocesserna vid Fords Fiesta-fabrik i Köln. Sedan dess har Fords ingenjörer lagt fram en rad idéer för att göra vistelsen kortare och bekvämare för sjukhusets cancerpatienter.En idé ingenjörerna kom på var att rita linjer i olika färger på väggar och golv för att göra det enklare för patienter och personal att lokalisera sig inom avdelningarna. Flexibla rum med mobila avdelare istället för fasta vårdstationer var en annan idé.

Michael Hallek och Mike Butler Foto: Ford

Men viktigast av allt – enligt Ford och sjukhuset har samarbetet inneburit stora förbättringar. Förändringarna ska ha minskat patienternas vårdtid med 30 procent.

– Medicin är en evigt pågående vetenskap där små förändringar får en stor påverkan på våra patienters liv. Tack vare Ford kan vi se stora förbättringar som kommer göra livet lättare för våra patienter. Förhoppningsvis kommer även några av våra metoder hjälpa Ford att utveckla framtida mobilitetslösningar, säger doktor Michael Hallek i ett pressmeddelande.

Ford har genom samarbetet med sjukhuset fått hjälp med hur de kan arbeta med stordata, vilket de kan ha nytta av i arbetet med artificiell intelligens och autonoma system.