Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Genombrott för vätgas 2020?

Premium Snart lanseras nya vätgasdrivna Toyota Mirai och i Japan storsatsar man på vätgas som drivmedel. 2020 kan bli ett genombrottsår för vätgasbilismen. Det hoppas i alla fall Yoshikazu Tanaka, Toyotas högste chef för koncernens enorma satsning på vätgasdrivna elbilar. Men hur kommer det sig att Japan vill köra på vätgas medan Europa väljer el?

Det är i Japan som vätgasutvecklingen har gått längst. Den energifattiga önationen har satsat hårt på vätgas, och med på vätgaståget är de japanska biltillverkarna. Under ett besök i Europa fick vi tillfälle att träffa Yoshikazu Tanaka, ansvarig för Toyotas stora satsning på vätgasdrivna bränslecellbilar. Här förklarar han poängen med vätgas och varför Japan investerar så mycket i en ny infrastruktur.

Hur långt har Japan kommit med uppbyggandet av en infrastruktur?

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.