Foto: Google

Google Maps kan välja snålaste vägen åt dig

Google släpper en uppdatering till sin kartapp Google Maps som ska hjälpa oss alla att spara bränsle eller el och därmed dra ett litet strå till stacken och hjälpa miljön en smula extra.

Google Maps har haft den här funktionen i USA sedan oktober förra året och nu är Google redo att lansera det här i Europa. Från den 7 september så ska det fungera i 40 länder i Europa, Sverige inkluderat. Det är rätt många som använder sig av antingen Google Maps eller Wayze eller någon annan app för att ta sig från A till B på det enklaste eller snabbaste sättet. Nu finns i stället möjligheten att göra det på det snålaste och mest miljövänliga sättet.

Nästa gång du öppnar Google Maps och matar in din destination så får du först frågan om vad din bil har för motor, sedan får du förslag på olika rutter där en av dessa ska ge dig en besparing av bränsle eller el, det står även ungefär hur mycket du kan spara. Se bara till att du har uppdaterat dina appar i din telefon så att den har den senaste versionen av Google Maps. Enligt Googles egna uträkningar har ungefär en halv miljon ton koldioxidutsläpp kunnat undvikas sedan lanseringen av funktionen.

1 AV 3
Foto: Google
2 AV 3
Foto: Google
3 AV 3
Foto: Google