Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hyundai Mobis nya strålkastarteknik kan projicera skyltar och symboler på vägen framför bilen.Hyundai Mobis nya strålkastarteknik kan projicera skyltar och symboler på vägen framför bilen.Hyundai Mobis nya strålkastarteknik kan projicera skyltar och symboler på vägen framför bilen.
1 AV 2
Hyundai Ioniq 5 har fått större batteri, fler hästar och nya stötdämpare
2 AV 2
Hyundai Mobis nya strålkastarteknik kan projicera skyltar och symboler på vägen framför bilen.
Foto: Hyundai Mobis

Hyundais nya strålkastare ska minska olyckor i mörker

Bildelsförsäljaren Hyundai Mobis har utvecklat strålkastarteknik som projicerar realtidsinformation på vägen framför bilen vid mörkerkörning. Syftet är att minska olyckor.

Att utveckla teknik som ska öka säkerheten är en viktig prioritet hos många aktörer inom bilindustrin. Senast att visa upp sin nya teknik är bildelsförsäljaren Hyundai Mobis som utvecklat strålkastare som visualiserar realtidsinformation på vägbanan framför bilen. Det liknar den teknik som Ford gick ut med i somras.

Hyundai Mobis kallar tekniken för HD Lightning System och består av mikroljuskällor av LED och en digital mikrospegelenhet samt en samling små speglar som tillsammans fungerar som en reflekterande enhet. Information erhålls från den främre kameran på bilen och även från GPS-navigationen, och sedan arbetar mjukvaran fram lämplig skylt eller symbol som sedan projiceras på vägbanan.

Om HD Lightning System

Systemet har omkring 25 000 mikro-LED-lampor som är ungefär 0,04 millimeter breda (alltså tunnare än mänskligt hår). Det möjliggör att lampan kan kontrollera ljus med större känslighet och gör projiceringen mer exakt.

Mikrospegelenheten är vad Hyundai Mobis kallar ”ultraprecis” när den kontrollerar och reflekterar ljuset. De små digitala speglarna som används vid projiceringen är 1,3 miljoner i antalet.

Det är framför allt bra vid mörkerkörning eftersom det är svårt att se projiceringarna när det är ljust. Det som är bra med tekniken är att inte bara föraren ser informationen utan också fotgängare och cykliser utanför bilen.

I praktiken kan ett möjligt scenario vara att man närmar sig ett vägarbete. Då visar systemet en vägarbetsskylt på vägen som är 1,5 meter stor och 15 meter framför föraren/bilen. Även hastighetsbegränsning kan informeras, vilken ofta ändras när exempelvis vägarbeten pågår.

För fotgängare utanför bilen ska systemet kunna varna extra mycket för att bilen närmar sig genom att sätta på varningsljusen, helljusen eller till och med tuta.

Fotgängare kan få hjälp av den nya tekniken också.Fotgängare kan få hjälp av den nya tekniken också.Fotgängare kan få hjälp av den nya tekniken också.
Fotgängare kan få hjälp av den nya tekniken också. Foto: Hyundai Mobis