Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Isfria torkare med Wiper Assist

Äntligen är de här, de hoppande vindrutetorkarna som gör det lättare att ta bort is så du slipper irriterande vatten/is-fläckar på vindrutan.

Det Detroitbaserade företaget Motor City Wiper visar upp sin uppfinning som ska göra kalla vinterdagar lättare. Det flesta som kör bil på vintern har säkert varit med om att det samlas is på vindrutetorkarna som sedan gör att torkarbladen inte får kontakt med vindrutan och det lämnas stora irriterande fläckar mitt i synfältet. Ofta är det bara att stå ut med fläckarna eller stanna och slå bort isen för hand. Med Wiper Assist behöver du bara trycka på en knapp på instrumentbrädan som gör att vindrutetorkarna hoppar och slår bort isen medan du kör. Kanske är detta ett bra alternativ eller komplement till uppvärmd vindruta och torkare.

Systemet säljs i nuläget inte då företaget är på jakt efter investerare, men förhoppningsvis kommer det ut på marknaden snart. Eller så är det bara att åka till närmsta byggvaruhus och snickra ihop en egen. En nackdel med systemet kan dock vara att vindrutan kan ta skada.

https://youtu.be/Z_JkxQhJs6U?width=575&height=353