Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Laddboxen på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Laddboxen på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Laddboxen på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Laddboxen på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Kvaliteten på laddboxar viktig för svenskar

En ny undersökning visar att svenskar är ensamma i Norden om att tycka att kvaliteten på laddbox är en viktig faktor vid köp av just en sådan. I Norge och Danmark är priset det enskilt viktigaste.

Laddboxföretaget go-e har gjort en studie bland 3 000 elbilsanvändare i Sverige, Norge, Danmark och Finland för att ta reda på vad folk anser viktigast vid köp av laddboxar. I Norge och Danmark är priset det viktigaste kriteriet, medan kvaliteten är minst lika viktig som kostnaderna för svenskar, menar go-e.

Det näst viktigaste kriteriet skiljer sig också mellan elbilsanvändare länder emellan. I Sverige gillar man många funktioner, som flera smarta laddboxar har, medan man i grannländerna vill ha det så enkelt för sig som möjligt.

De tillfrågade fick också uppge var man laddar sin elbil. Ungefär 80 procent av samtliga elbilsanvändare laddar hemma, medan ungefär en fjärdedel i Sverige laddar på arbetsplatsen. I Finland är den siffran ännu högre, 28 procent, medan det i Danmark rör sig om 13 procent som laddar på jobbet.

Studien utfördes i juli i år och syftet var att ta reda på hur go-e:s produkter kan stå sig på den nordiska marknaden.

– go-e Charger Gemini kommer att väcka stort intresse bland svenska elbilsanvändare. I motsats till alla andra jämförbara laddare på marknaden är denna laddares stora styrkor nämligen just de tre mest efterfrågade egenskaperna: många och smarta funktioner, beprövad kvalitet och bästa pris, säger Susanne Palli, CEO för go-e, i ett pressmeddelande.