Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Copyright (c) 2013 by Mercedes-Benz RDNA, Inc.

Mercedes visar smart klocka

Nissan blev först men nu satsar även Mercedes på att koppla ihop bilen med ett armbandsur. Bara genom att snegla på klockan ska man bland annat kunna hålla koll på däcktrycket och tankmätaren.

På Frankfurtsalongen visade Nissan inte bara bil- utan även klockkoncept. Nu slår Mercedes in på samma linje då man på den stora teknikmässan CES i Las Vegas ska visa en smartklocka som ska göra livet lättare för bilister.

 Mercedes har inlett ett samarbete med amerikanska teknikföretaget Pebble Technology som ska förse Mercedes med tekniken som behövs. Den smarta klockan är en förlängning av mobilappen Digital DriveStyle som, i likhet med många andra biltillverkares mobilappar, gör det möjligt att hålla koll på bilen och sköta vissa enkla funktioner.

 Med appen installerad i den smarta klockan ska Mercedes-ägaren kunna låsa/låsa upp dörrarna, se hur mycket bränsle det finns i tanken, övervaka däcktrycket med mera. Under färd ska klockan dessutom kunna varna för kommande faror på vägen genom att vibrera.

 Än så länge är Mercedes-klockan, liksom Nissans smartklocka, bara ett koncept utan datum för lansering till kunder.