Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musk: ”Teslas självkörningsuppdatering är inte bra”

Tesla arbetar på att förbättra den efterlängtade uppdateringen till företagets självkörningsmjukvara. Detta efter att märkets vd Elon Musk erkänt att den i dagsläget inte är bra nog.

Teslas självkörningssystem har varit en het potatis, ja egentligen ändå sedan det rullades ut, men i synnerhet på sistone. Under förra veckan kom beskedet att amerikanska myndigheter ska utreda Teslas Autopilot efter att systemet varit inblandat i en rad olyckor den senaste tiden. 

Elon Musk tycktes inte vara alltför bekymrad över detta och firade i stället Teslas AI-dag med att introducera sin nya Tesla Bot, en humanoid robot som myndigheterna säkert inte kommer vara intresserade av när eller om den ser dagens ljus. Mer besvärad tycks han däremot vara över den uppdatering till självkörningsmjukvaran som är på väg ut.

Elon Musk är inte nöjd med den senaste uppdateringenElon Musk är inte nöjd med den senaste uppdateringenElon Musk är inte nöjd med den senaste uppdateringen
Elon Musk är inte nöjd med den senaste uppdateringen Foto: Twitter

I en tweet uttrycker Tesla-vd:n att kommande Full Self-Driving Beta Version 9.2 lämnar mer att önska.

– Enligt min åsikt är den faktiskt inte är särskilt bra, men vårt Autopilot/AI-team arbetar för att förbättra den så snart som möjligt, skriver Musk på Twitter.