Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Trafik på Brooklynbron i New York, delstaten New Yorks största stad.Trafik på Brooklynbron i New York, delstaten New Yorks största stad.Trafik på Brooklynbron i New York, delstaten New Yorks största stad.
Trafik på Brooklynbron i New York, delstaten New Yorks största stad. Foto: Mervas / Shutterstock

New York förbjuder nya bensin- och dieselbilar 2035

Kalifornien har redan gjort det, nu gör New York detsamma. Delstaten på amerikanska östkusten har tagit beslut om att förbjuda nya bensin- och dieseldrivna bilar och lätta lastbilar från och med år 2035.

Förra året undertecknade Kaliforniens guvernör ett beslut som syftar till att förbjuda försäljningen av nya bensin- och dieseldrivna bilar i delstaten. För bara några månader sedan lättade Kalifornien på beslutet genom att tillåta att 20 procent av 2035 års nybilsförsäljning utgörs av laddhybrider med minst åtta mils räckvidd på el. Övriga 80 procent måste helt sakna förbränningsmotorer.

Nu har USA:s fjärde folkrikaste delstat, New York, valt att gå samma väg som den folkrikaste (Kalifornien). I förra veckan undertecknade guvernör Kathy Hochul en lagstiftning som gör gällande att år 2035 stoppa försäljningen av nya bilar och lätta lastbilar med förbränningsmotorer. Vidare är siktet också inställt på att stoppa försäljningen av medeltunga och tunga fordon, exempelvis lastbilar och bussar, med förbränningsmotorer, men detta tio år senare – 2045.

LÄS MER: EU förbjuder försäljning av allt annat än nollutsläppsbilar från 2035 

Elektrisk Yellow Cab-taxi i New York, ingen vanklig syn i dag, men lär så bli de kommande åren.Elektrisk Yellow Cab-taxi i New York, ingen vanklig syn i dag, men lär så bli de kommande åren.Elektrisk Yellow Cab-taxi i New York, ingen vanklig syn i dag, men lär så bli de kommande åren.
Elektrisk Yellow Cab-taxi i New York, ingen vanklig syn i dag, men lär så bli de kommande åren. Foto: Ido Simantov / Shutterstock

– Nya lagen och förordningen markerar en kritisk milstolpe i våra ansträngningar och kommer att främja övergången till rena elfordon samtidigt som den hjälper till att minska utsläppen i samhällen som har belastats av föroreningar från bilar och lastbilar i årtionden, säger New York-guvernör Kathy Hochul i ett pressmeddelande.

Lagstiftningen fokuserar inte bara på väggående fordon, även fordon och utrustning som används ute i terräng ska omfattas av nollutsläppsmålet 2035.

Det återstår att se om New York går samma väg som Kalifornien och tillåter att försäljningen av nya bilar 2035 får utgöras av 20 procent laddhybrider.

LÄS OCKSÅ: Tjeckien motsätter sig förbud mot bensin- och dieselbilar 

New York – vars huvudstad är lilla Albany, inte stora New York – har uttalade mål om att sänka utsläppen av växthusgaser, i relation till 1990 års utsläppsnivåer, med 40 procent till 2030 och med 85 procent till 2050.

I fjol stod delstaten New York för sex procent av USA:s totala nybilsförsäljning. I fjol såldes i USA omkring 3,4 miljoner personbilar samt drygt 11 miljoner lätta lastbilar dit bland annat pickuper, många suvar och MPV-modeller hör.