Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Northvolts nyöppnade anläggning i Polen.Northvolts nyöppnade anläggning i Polen.Northvolts nyöppnade anläggning i Polen.
Northvolts nyöppnade anläggning i Polen. Foto: Northvolt

Northvolt ska expandera i Europa och USA

Batteriföretaget Northvolt meddelar att de samlat in cirka 13 miljarder kronor för att finansiera ytterligare expansion i Europa och Nordamerika. Pengarna ska gå till fler fabriker.

Northvolt har ordentlig växtvärk, sommaren 2022 tecknade bolaget avtal med en rad investerare och fick sammanlagt ihop drygt 12 miljarder kronor för att bygga nya fabriker i både Europa och Nordamerika. Nyligen byggde man färdigt en ny batterifabrik i Polen på 25 000 kvadratmeter, där man monterar celler till batterisystem för kunder inom energilagring och industrimarknader. De är mitt uppe i arbetet med att montera ihop de första produkterna och de första kundleveranserna ska påbörjas senare i år.

LÄS OCKSÅ: 92 frågor och svar om elbilar och laddhybrider

Nu har både den europeiska och den nordamerikanska marknaden fått ökad efterfrågan så Northvolt har samlat ihop ytterligare 13 miljarder kronor för att kunna expandera ännu mer i regionerna.

– Jag är stolt över att se att vår fortsatta ansträngning uppmärksammas av investerare, eftersom vi får stort intresse från kapitalmarknaderna för att stödja vårt uppdrag. Engagemanget för global dekarbonisering är starkt och, och dessa milstolpar stärker vår position att möta den massiva efterfrågan på hållbara batterilösningar både i Europa och Nordamerika, kommenterar Peter Carlsson, medgrundare och vd för Northvolt, i ett pressmeddelande.