Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Polaris Sportsman WV850 H.O.Polaris Sportsman WV850 H.O.Polaris Sportsman WV850 H.O.
Polaris Sportsman WV850 H.O.

Säljstart för Polaris fyrhjuling med luftfria däck

Nu är amerikanska Polaris färdiga med utvecklingen av sina punkteringssäkra, luftfria däck och satt dem på en av sina ATV-fyrhjulingar som ska börja säljas i december.

I våras skrev vi om amerikanska terrängfordonstillverkaren Polaris och att de utvecklar ett punkteringssäkert och luftfritt däck med avsikt för produktion under 2014.

 Deras luftfria satsning har gått snabbare än väntat och redan i december påbörjas försäljningen av ATV:n Polaris Sportsman WV850 H.O. Med den behöver du alltså inte bekymra dig för punktering när du är ute och kör över stock och sten. Men för att kunna styra en Sportsman WV850 H.O. gäller det att vara snabbt ute. Endast ett begränsat antal ska tillverkas. Priserna i USA börjar på strax under 100000 kronor.

Polaris är inte unika med att utveckla punkteringssäkra däck utan luft. Under många år har olika tillverkare, inklusive biltillverkare, provat på tekniken, dock utan att lansera den på bred front. Bridgestone är en av däcktillverkarna som har visat upp sin variant.

https://youtu.be/XptlYoqbIvQ?width=575&height=353