Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Teknikens Världs Robin Törnros testade 2015 en självkörande Audi A7 i 130 km/h på tysk motorväg. Men fortfarande har Audi stora problem med att få deras farthållare att hålla hastighetsgränserna på E4:an.Teknikens Världs Robin Törnros testade 2015 en självkörande Audi A7 i 130 km/h på tysk motorväg. Men fortfarande har Audi stora problem med att få deras farthållare att hålla hastighetsgränserna på E4:an.Teknikens Världs Robin Törnros testade 2015 en självkörande Audi A7 i 130 km/h på tysk motorväg. Men fortfarande har Audi stora problem med att få deras farthållare att hålla hastighetsgränserna på E4:an.
Teknikens Världs Robin Törnros testade 2015 en självkörande Audi A7 i 130 km/h på tysk motorväg. Men fortfarande har Audi stora problem med att få deras farthållare att hålla hastighetsgränserna på E4:an. Foto: Bernhard Huber / Teknikens Värld

Självkörande bilar – var är ni?

Premium 2015 förutspåddes 2021 bli året då försäljningen av självkörande bilar tog fart. Har tekniken kört fast?

Jag mins en artikel i tidningen Populär Mekanik från 1960. I reportaget målades framtiden upp, en vardag år 2000. Mannen kom hem från jobbet i sin atomdrivna, flygande bil, landade med en sladd framför garaget och möttes sedan i dörren av sin glada hemmafru.
Det blev fel hela vägen. I dag skriver vi 2022 och vi har varken flygande bilar eller hemmafruar.

Det är lätt att skratta åt framtidsdrömmarna. Men det visar hur svårt det är att förutse framtiden. Vi behöver bara gå tillbaka till 2015 när vurmen för självkörande bilar var som störst.
Teknikens Värld skrev då följande om en engelsk studie: ”Man har kommit fram till att självkörande bilar når ut till konsumenterna på allvar under 2021 och att det därefter rullar på ordentligt för att 2025 köra omkring nästan 20 miljoner själv­körande bilar på våra vägar och gator.”
Optimismen var stor.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.