Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stopp för plast hos Volvo

Engångsartiklar i plast ska försvinna i Volvo-leden. 2018 börjar utfasningen och 2019 ska det vara klart. 

Sommaren 2017 gjorde Volvo klart att man från och med 2019 inte ska sälja bilar med enbart förbränningsmotorer. I dag har så gott som alla biltillverkare presenterat liknande planer på elektrifiering.

Nu står det klart att Volvo under 2019 tar ytterligare ett steg i miljöns tecken genom att sluta använda engångsmaterial av plast i såväl kontor, serveringar som under företagstillställningar.

Med beslutet vill man fördjupa sitt engagemang i FN:s projekt "Clean Seas" och man räknar med att 20 miljoner plastartiklar kommer att ersättas av diton gjorda av papper, pappersmassa och trä.

Arbetet börjar redan i slutet av detta år då plastartiklar försvinner från pressvisningar och från kontoren i Belgien, Kina, Malaysia, Sverige och USA. 2019 följer säljnätverken på nationell nivå upp.

Volvo har räknat ut att bara besluten för 2018 rör mer än 140 ton plast.

Nya tag rörande miljön gäller även när det kommer till själva fordonsproduktionen. 2025 ska den vara klimatneutral och i januari blev motorfabriken i Skövde först ut i koncernen att så vara.

Omställningen av bilfabriker har vi skrivit om tidigare här på teknikensvarld.se, exempelvis Audis fabrik i Bryssel och Bentleys i Crewe

.

https://youtu.be/s73Ly-nRATk