Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Teslas robotladdare på väg – se den ormliknande prototypen

Visst är det jobbigt att gå och koppla i laddsladden när du parkerat din Tesla? Vad skönt att företaget nu har utvecklat en robotladdare – se den häftiga prototypen!

http://twitter.com/TeslaMotors/status/629305813912326146

Vi har tidigare berättat om att Tesla haft en metallormsliknande automatisk laddningsstation under utveckling. Nu har elbilsföretaget släppt en första film på prototypen, via sitt konto på sociala medieplattformen Twitter. På den korta filmen får vi se hur ”ormen” går från stående viloläge till att leta reda på laddsladdsinkopplingen i en Tesla Model S, och, så att säga, ”docka” med bilen. Och nog är ”ormen” nästan lite väl naturtrogen för att inte vara lite obehaglig? När laddaren är färdigutvecklad ska den passa alla Model S, och inte kräva någon anpassning på redan sålda bilar.

Men att tanka bilar med en robot är inget nytt påfund. Nedan ser vi två filmer från 1980- och 1990-talet, där svenska bensinbolaget OK hade installerat tankrobotar – förvisso för bensin och inte fullt lika ormliknande – men ändå. Företaget som tillverkade robotarna gick i konkurs 2003 (även om vissa har försökt återuppliva tekniken

). Kanske var det trots allt inte så jobbigt att gå ur bilen och fylla bensin – eller för den delen ansluta laddsladden – själv?

https://youtu.be/0KZ-he1zufMhttps://youtu.be/CQKLOXRX-Pg