Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Hover Car – folkets bil i framtiden?

Förra året lanserade Volkswagen i Kina projektet People’s Car Project där de bad folket om hjälp att rita framtidens bilmodell. Av 119000 förslag valdes tre ut varav Hover Car är en av dem. Nu presenteras den närmare, den svävande och utsläppsfria ”bilen”.

Det har gått snart ett år, 33 miljoner besök och 119000 förslag på framtidens bil sedan Volkswagen sjösatte People’s Car Project i form av en webbsida. För några dagar sedan presenterade man tre av förslagen (se alla i bildgalleriet nedan) efter att ha finslipats av Volkswagen själva – Music Car som med lysdioder ändrar färg och mönster efter musik, Smart Key som är en nio millimeter tunn ”nyckel” med touchskärm som låter föraren få all information om bilens status via mobilt nätverk, samt – den som vi tittar närmare på här – Hover Car.

 Volkswagen Hover Car är en smal cylinder med plats för två och gott om utsikt. Den är utsläppsfri då den saknar förbränningsmotor. I stället tar den sig fram med hjälp av elektromagnetism som får den att sväva några decimeter ovan mark. Hur det ser ut att förflytta sig med Hover Car kan vi se i den datorgenererade filmen nedan.

 Vad tror du? Är det folkets framtida bil vi ser här?

https://youtu.be/kbytE_FAZuA?width=575&height=353