Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen Golf GTE Sport Concept från 2015.Volkswagen Golf GTE Sport Concept från 2015.Volkswagen Golf GTE Sport Concept från 2015.
Volkswagen Golf GTE Sport Concept från 2015. Foto: Volkswagen

Volkswagen: Inga vätgasbilar detta årtionde

Volkswagen kommer inte att lansera några vätgasbilar under detta årtionde. De anser biltypen inte vara konkurrenskraftiga nog.

Medan andra stora biltillverkare satsar på vätgasdrivna bilar meddelar Volkswagen att det inte bli någon sådan bil från dem inom den närmsta tiden. I en intervju med den spanska avdelningen hos AutoBild under CES-mässan i Las Vegas sade Volkswagens vd Thomas Schäfer, att vätgas inte är för Volkswagen då det finns några stora nackdelar jämfört med batteriteknik.
– Det är inte konkurrenskraftigt, speciellt inte för personbilar, tankarna tar plats i bilen. Kanske för kommersiella fordon, men inte i personbilar. Så jag ser inte detta hända under det här decenniet. Inte hos Volkswagen, säger Thomas Schäfer till AutoBild.

Samtidigt fortsätter biltillverkare som BMW, Toyota, Hyundai och Renault att utveckla tekniken där de två förstnämnda i nuläget är de med störst satsningar. BMW meddelade i höstas att de sätter den vätgasdrivna iX5 i produktion och Toyota presenterade i december en vätgasdriven version av Corolla Cross. Nu skiljer sig de två visserligen åt då iX5 faktiskt har en bränslecell medan Corolla Cross H2 har en förbränningsmotor som drivs av vätgas.