Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volvo Cars

Volvo Cars och EasyPark påbörjar samarbete

De båda företagen har nått en överenskommelse om att parkeringsappen ska integreras i Volvos bilar. EasyPark ska gå att laddas ned i alla fordon utrustade med infotainmentsystemet som drivs av operativsystemet Android Automotive.

Det svenskbaserade företaget EasyPark, med bas i Stockholm, har tidigare förvärvat konkurrerande parkeringsappar som Park Now och SMS-Park. Man har också inlett ett partnerskap med Polestar om att integrera appen i märkets bilar i syfte att i högre grad försöka automatisera parkeringsbetalningen.

Nu har turen för ett samarbete kommit till Polestars moderbolag Volvo Cars. I ett pressmeddelande annonserade man ett partnerskap med EasyPark likt det dotterbolaget redan har tecknat. Appen ska nu kunna gå att laddas ner i alla Volvo-bilar som har det av Android Automotive-drivna infotainmentsystemet.

Förare som laddar ned appen får tillgång till nya funktioner som ska förenkla betalningen för parkering. Dit hör en autostoppfunktion som automatiskt avbryter parkeringstiden när bilen lämnar parkeringsplatsen, något företagen hoppas ska minska det irritationsmoment betald parkering kan vara och göra livet lättare för Volvo-förare.

LÄS OCKSÅ: Volvo Cars utökar sitt Polestar-ägande 

EasyPark-appen integrerad i en Volvo C40 RechargeEasyPark-appen integrerad i en Volvo C40 RechargeEasyPark-appen integrerad i en Volvo C40 Recharge
EasyPark-appen integrerad i en Volvo C40 Recharge Foto: Volvo Cars

– Många av oss har varit med om den här situationen någon gång: det är en hektisk dag, du sätter dig i bilen och kör i väg – och några timmar senare inser du att du glömt att avsluta din parkeringssession, säger Jonas Engström, strategichef och affärsansvarig på Volvo Cars.

Han fortsätter:

– Med EasyParks funktioner eliminerar vi risken för överbetalning för parkering, samtidigt som vi säkerställer att förarna enkelt kan parkera bilen utan att behöva använda en parkeringsautomat eller sin smartphone.

Övriga funktioner inkluderar helautomatiska parkeringssessioner i utvalda garage där bilen själv påbörjar, avslutar och betalar för parkeringen helt för egen maskin med assistans av kamerateknik.

– De innovativa lösningar som vi skapar tillsammans med Volvo Cars är framtiden för parkeringsupplevelsen. Genom att integrera EasyPark-appen i Volvos bilar är visionen att bilen själv ska kunna starta och avsluta alla parkeringssessioner närmare än någonsin, säger Johan Birgersson, vd för EasyPark Group.

EasyPark har i dag tio miljoner användare och kan användas för att betala för parkering i över 3 200 städer i 25 europeiska länder.