Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volvo Cars

Volvo Cars samarbetar med spelföretag för bättre grafik

Volvo Cars har inlett ett nytt samarbete med spelföretaget Epic Games med syfte att introducera realtidsvisualisering i nästa generations elbilar. Tillverkaren menar att det kommer innebära väsentligt högre kvalitet på grafiken i bilarnas skärmar.

I framtida elbilar från Volvo Cars ska kunder mötas av högkvalitativ grafik på skärmarna med bland annat skarpare renderingar, fylligare färger och helt nya 3D-animationer. Detta tack vare ett samarbete med Epic Games, som är ett företag specialiserat på interaktiv underhållning och mjukvara. Epic Games är mest känt för spelet Fortnite som är ett av världens största spel.

Företaget utvecklar också Unreal Engine, som är ett verktyg för 3D-skapande i realtid, vilket inte bara används i spelbranschen. Nu ska det användas av Volvo Cars för att skapa digitala gränssnitt i nästa generations elbilar. Biltillverkaren blir den första europeiska inom branschen att använda verktyget för utveckling av så kallad HMI (människa-maskin-gränssnitt).

Unreal Engine-verktyget.
Unreal Engine-verktyget.
Unreal Engine-verktyget.
1 AV 3
Foto: Volvo Cars
2 AV 3
Foto: Volvo Cars
3 AV 3
Unreal Engine-verktyget.
Foto: Volvo Cars

– För att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga användarupplevelse och bidra till säker och personlig körning behöver vi rik, omslutande och responsiv visualisering i våra bilar. Genom att använda Unreal Engine i våra bilar möjliggör vi just detta, och vi gör det samtidigt ännu roligare att tillbringa tid i en Volvo, säger Henrik Green, produktchef på Volvo Cars.

Rent konkret kommer resultatet av samarbetet innebära dubbelt så snabbt infotainmentsystem jämfört med dagens och grafikgenereringen och databehandlingen inne i kupén kommer arbeta upp till tio gånger snabbare.

Det första fordonet som kommer få den nya grafiken blir Volvo Cars nya elektriska flaggskeppsmodell som ska presenteras senare i år.