Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo visar framtiden i mystisk film

Volvo har släppt en gåtfull filmsnutt på sin Facebook-sida. Med ljud sägs den visa vad som kan vara ditt framtida fordon.

Under gårdagen släppte Volvo en kort film på sin Facebook-sida. Filmen är endast tio sekunder lång och visar en svart bakgrund där en digital VU-mätare uppenbarar sig i samband med att en ljudsignal spelas upp. När ljudet klingat av skrivs beteckningen ”360c” ut.

Filmen, som du ser nedan (se den här om du inte ser den nedan), ackompanjeras av en inläggstext som översatt till svenska lyder ”Detta kan vara ljudet av din framtida åktur. Vad tycker du att det säger? #360c”.

https://www.facebook.com/volvocars/videos/311013843005227/

Väldigt mystiskt. Någon ny 360-generation i coupéutförande tror vi inte att det rör sig om, men vad kan det i så fall vara? Volvo är ju på väg att elektrifiera sitt utbud och ska inom några år erbjuda flertalet elbilar. Dessutom satsar de hårt på autonom teknik, det vill säga självkörande bilar.

Den klingande ljudsignalen känns dock en aning irrelevant i dessa sammanhang – fast vi tänker förmodligen inte ”utanför boxen”.

I en svarskommentar i samband med filmen skriver Volvo att ”Elbilar är spännande, men vi ser ännu längre fram i framtiden. Vad tror du blir nästa stora sak?”.

Luddigt? Javisst! Men svaret får oss att tro att det rör sig om något helt annat i teknikväg. Kanske är ljudet det som i framtiden kommer att spelas upp så fort du har fått tillgång till en bil som du tar del av via en bildelningstjänst? Kanske ”360c” är namnet på denna på denna framtida tjänst?

Vad tror du att Volvos mystiska film försöker ge exempel på?