Miljonärspar skänker sjuka barn glädje med exklusiva sportbilar

Här är dagens feel good-story. Ett amerikanskt par med många supersportbilar i garaget låter svårt sjuka barn få följa med på bilturen de alltid drömt om.

https://youtu.be/W2tcdq4Olgk

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Pengar kan inte köpa lycka, brukar det heta. Men där har vi fel...

Eric och Amity Peterson i Portland, Oregon, har gjort sig en förmögenhet på sitt teknikkonsultföretag. En del av pengarna har gått till att köpa tio exklusiva supersportbilar som var och en kostar uppemot flera miljoner kronor.

För att inte låta bilarna stå oanvända i garaget har de kommit på den fantastiska idén att skänka glädje till svårt sjuka barn som för en kort stund får vara passagerare i stället för patient. En upplevelse som barnen kan bära med sig och tänka tillbaka på vid svårare stunder.

Miljonärsparet har som mål att erbjuda minst en tur i veckan.

I filmen ovan får vi se fyraårige Gideon som har hudcancer, något som är mycket sällsynt hos barn. Hans val bland Porsche, Ferrari, Lotus och Lamborghini är McLaren MP4-12C, en brittisk supersportbil med mittmonterad V8 på 625 hästkrafter. Ett bra val.

Under 30 minuter får han åka med i passagerarsätet och för en stund ha tankarna någon annanstans än på sjukdomen.

En stund av lycka helt enkelt.

Gideon är så tokig i bilar att han har tagit på sig uppgiften att dela ut leksaksbilar till andra sjuka barn. Till åkturen tog han därför med sig en kartong full med leksaksbilar som paret Peterson sedan kan dela ut till andra sjuka barn som får åka bilen de alltid drömt om.