Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080509-clubman-chateau
080509-clubman-chateau
080509-clubman-chateau
080509-clubman-chateau

Mini Clubman med slottskänsla

Har du alltid velat äga ett eget slott i Provence med egen vinkällare och allt som hör till men inte haft råd? Köp då en Mini Clubman och lämna in den hos Aznom så förverkligas dina drömmar – nästan i alla fall.

Av alla möjliga och omöjliga bilmodifikationer kan nog den här vara den dummaste. Mini Clubman Chateau är precis som namnet antyder en Mini Clubman som har stylats om för att likna ett slott i frankrike. Hur dumt det än är kan man ändå inte låta bli att charmas av Aznoms ansträngningar. Vad sägs till exempel om en vibrationsdämpad vinkällare med plats för sex flaskor i bagageutrymmet och överdrivna mängder träimitation på insidan såväl som utsidan.

Clubman Chateau, som premiärvisades nyligen på Top Marques Show i Monaco, bygger i grunden på en Mini Clubman S. Aznom har inte rört någonting i bilens mekanik eller elektronik, förändringarna är endast visuella. Exklusiviteten i utförandet kommer att matchas av produktionen, endast tolv bilar ska byggas. Vanligtvis brukar bilar av det här slaget som byggs i få upplagor bli slutsålda redan innan de presenterats. Frågan är dock om Clubman Chateau kan förvänta sig samma efterfrågan. Om man vill vara snäll kan man säga att den ser intressant ut. Men smakfull finns det ingen som kan beskylla den för att vara.

Utvändigt är Clubman Chateau lackad i en pärlemorskiftande brun kulör. Denna kombineras med ett tak målat i guldmetallic och vissa träimitationsdetaljer, som till exempel bakre stötfångaren och sidobackspeglarna. Invändigt syns ännu fler nyanser av brunt och det hela ser mest ut som resultatet av en trekant mellan en engelsk herrklubb, en afrikansk jaktstuga och en Gucci-butik i Milano. Men för all del, det intrycket kanske säger mer om betraktaren än vad det gör om bilen.

Provkörning

TV-TV