Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081024-toyota-iq-modellista
081024-toyota-iq-modellista
081024-toyota-iq-modellista
081024-toyota-iq-modellista

Modellista ger Toyota iQ mer attityd

Lilla Toyota iQ är kanske inte bilen man först tänker på när det gäller styling och tuning. Men det hindrar inte Modellista från att ge sig på bilen som köps av dem som egentligen inte bryr sig om något annat än bränsleekonomi.

Som världens kortaste bil med plats för fyra och en motor på endast 67 hästkrafter är Toyota iQ byggd för allt annat än racing. Vissa beskriver den som en bil för dem som inte är intresserade av bilar. Bränsleekonomi och framkomlighet i storstäder är nog de egenskaper som lockar mest. Det hindrar dock inte tuningfirman Modellista från att ge iQ en lätt förändrad image.

Modellistas koncept påminner en hel del om Brabus tolkning av Smart Fortwo. Modelista är dock till skillnad från Brabus valt att begränsa uppgraderingarna till exteriören. Nya fälgar, nytt kjolpaket och gula detaljer är i stort sett det enda som särskiljer bilen. Modelista har även valt att svartlackera B-stolpen, vilket ger bilen en något avig profil. Även om Modellistas styling är förhållandevis diskret visar den att iQ har potential att bli en favorit bland biltokiga japanska ungdomar.

Läs mer