Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morgan kraschar in i Audi i 110 km/h

En Morgan är inte direkt förstavalet att krocka i när man kör in i en stor suv i 110 km/h.

I förra veckan bromsade Syd Hassan sin Audi-suv då trafiken krävde det. Framför honom och hans partner gick det trögt på grund av en rondell. Bakom suven uppmärksammade en förare i en Morgan Plus 4 inte att det nästan stod stilla några billängder längre fram.

Kraschen var ett faktum. Den klassiska bilen, som inte innehåller alla krockskyddande detaljer som personbilar av i dag gör, brakade in i Audi-suven i 70 mph, det vill säga närmare 113 km/h.

– Vi saktade ner med andra bilar i en trafikerad rondell när denna gentleman kom från ingenstans i 70 mph och rammade sin bil in i oss bakifrån. Min första reaktion var chock och darr, men som den akutläkare jag är gick jag efter några sekunder till gentlemannen för att se om han var okej. Min partner gick bakom mig, men hon kände sig yr och slog sig ner vid sidan av vägen i några sekunder för att återhämta sig, säger Syd Hassan till lokal media.

Hassan, som var på väg mot Snowdonia i Wales, berättade också att ingen annan trafikant stannade för olyckan under 10-15 minuter. Till sist stannade ett par varav kvinnan var akutsjuksköterska och hjälpte till med mannen i Morgan-bilen.

Samtliga inblandade togs senare med ambulans till sjukhus. Hur de mår i dag är okänt.

Morgan Plus 4 byggs igen sedan 2005. Originalet byggdes mellan 1950 och 1969, och mellan 1985 och 2000 fanns den också i produktion. Den bil som krockade var byggd 2018.

PROVKÖRNING: Morgan Plus 8

https://youtu.be/1cyAlKkXn4U