Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

15:e plats för Felix Rosenqvist i Daytona 24-timmars

Strul och åter strul för Felix Rosenqvist. Men ändå lyckades hans stall köra in på plats 15 under ett av världens mest prestigefyllda långlopp.

Fyra punkteringar, två drive-through bestraffningar och tidskrävande reparationer satte käppar i hjulet för Felix Rosenqvist under årets upplaga av Daytonas 24-timmarslopp. Trots det kunde han ratta Jackie Chan DCR JOTA-stallets ORECA LMP2 över mållinjen som 15:e ekipage. Som bäst låg man på en fjärde plats.

Bilen delade han med Formel 1-föraren Lance Stroll samt sportvagnsförarna Robin Frijns och Daniel Juncadella som även de har Formel 1-erfarenhet i egenskap av testförare. Felix körde sju timmar och 30 minuter av tävlingen, över två timmar mer än någon av sin stallkamrater.

Vann loppet gjorde Christian Fittipaldi, Filipe Albuquerque och Joao Barbosa i en Cadillac DPi med 808 varav, Felix stall mäktade med 777. Loppet var det snabbaste och längsta Daytona 24-timmars någonsin.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

– Det har varit ett tufft race, krävande för både oss förare och för materialet, men jag är glad att vi lyckades ta oss i mål. Man kör ju alltid för att vinna, men vi har helt enkelt haft för många problem den här gången, säger Felix Rosenqvist.

Detta var hans andra deltagande i tävlingen, 2016 bröt hans stall efter 179 varv.

Till helgen är det åter dags för Formel E för Felix Rosenqvists del då serien kommer till Santiago, Chile. Efter tre deltävlingar leder Felix mästerskapet med fyra poäng.