Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lars Baron / Getty Images / Red Bull Content

23 race i nästa års Formel 1-kalender

Miami är ett nytt tillskott i F1-kalendern för säsong 2022 som inleds den 20 mars i Bahrain och avslutas den 20 november i Abu Dhabi.

Årets Formel 1-säsong är inte över, sex tävlingar kvarstår och på tur står USA:s Grand Prix på Circuit of The Americas i Austin, Texas, kommande helg. Red Bulls Max Verstappen leder mästerskapet med sex poäng marginal till tvåan och regerande mästaren Lewis Hamilton. Med andra ord... årets säsong är långt ifrån avgjord.

Trots det riktas nu blickarna mot nästa säsong. F1-organisationen har i dagarna släppt nästa års F1-kalender som innehåller rekordmånga tävlingar – 23 stycken.
Som vi ser i kalendern nedan saknas återigen Kinas Grand Prix. Anledningen är coronapandemin som för tredje året i rad utesluter F1-tävlingen på kinesisk mark. F1-organisationen meddelar dock att Kina ska införas i kalendern så fort förhållandena tillåter det.

Foto: F1.com

Ny tävling är den i Miami, Florida. Det blir USA:s andra F1-Grand Prix vid sidan om den i Austin som avgörs under hösten. Miamis Grand Prix avgörs under våren som årets femte tävling. Bansträckningen visas på bilden ovan.

Det är inte första gången som det tävlas i Formel 1 i Florida. Senast det begav sig var på Sebring International Raceway i Sebring, då under namnet Grand Prix of the United States. Året var 1959.

Formel 1 följs bäst med Janne Blomqvist på Sveriges största motorsportblogg PolePosition!

 

https://datawrapper.dwcdn.net/zWcCS/1/