Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Porsche

99X Electric: Porsches första Formel E-bil

99X Electric är Porsches första kandidat i Formel E-serien och tekniken ska komma gatbilar till godo. Här är de första bilderna på den klara bilen som kör sitt premiärlopp i November.

Här är 99X Electric, Porsches första Formel E-bil och som ställer upp i seriens sjätte säsong. Trots sin eldrift ser man den som en i raden sportbilar och väljer en klassisk färgsättning och med Porschelogotyp i nosen samt samarbetspartern TAG Heuers tydligt exponerad. Stallets fullständiga namn lyder TAG Heuer Porsche Formula E.

Även modellnamnet följer Porsches tresiffriga tradition där 99 understryker hur viktig serien är för märket och X för framåtblickande.

Foto: Porsche

Samma chassi och batteri måste användas av alla stall i serien men Porsche har valt att utveckla en egen drivlina. Ett arbete som har underlättas i och med märkets LMP1-projekt och bilen 919 Hybrid. Den teknik som Porsche utvecklar för Formel E kommer även att användas för gatbilar. Systemet på 800 volt finns exempelvis hos Taycan, märkets första elbil som premiärvisas under Frankfurtsalongen.

LÄS MER: Allt om Formel E

Neel Jani och André Lotterer kommer att köra 99X Electric där den först nämnda har varit märkets fabriksförare sedan 2013. Han har varit med att utveckla bilen men har aldrig ställt upp i ett Formel E-lopp tidigare. André Lotterer har två Formel E-säsonger i bagaget. Båda med Techeetah-stallet och båda med placering åtta i sammandraget.

Foto: Porsche

Porsche 99X Electric, och de övriga Formel E-bilarna, genomgår försäsongstest i Valencia 15-18 oktober. Säsongens första deltävlingen går av stapeln i Saudiarabien den 22 november.

Med Formel E-satsningen tar sig Porsche åter an formelracing. Senast man gjorde det var under 1980-talet och då i CART-serien.